Groen Klimaatplein bij TuinWereld Wijchen

Bij TuinWereld Wijchen vindt u het Groen Klimaatplein! Hier komt u alles te weten over natuurlijk tuinieren én vindt u diverse producten om uw tuin duurzaam in te richten. Op het plein vindt u onder andere insectenhotels, tuinplanten om vlinders en bijen naar de tuin te lokken, tips om een regenton aan te sluiten en kunt u van een collega alle informatie krijgen over een groen dak. Nieuwsgierig geworden? Kom snel eens langs in ons tuincentrum in Wijchen!

De vier thema's van het Groen Klimaatplein:

  • De levende tuin

In een levende tuin is de natuur goed zichtbaar. Dit kunt u horen aan de vogeltjes, zien aan de kleurrijke tuinplanten en ruiken aan het vers gemaaide gras. Een groene omgeving is gezond én fijn voor uzelf, kinderen en natuurlijk ook voor de dieren. Groen zorgt voor plezier, inspiratie en ontspanning en is daarmee van onschatbare waarde. Een levende tuin kunt u gemakkelijk zelf creëren door stenen te vervangen voor planten en door bijvoorbeeld het water op te vangen in een regenton.

  • Water in de tuin

De buien worden steeds heftiger en in ons kleine kikkerlandje kunnen we ook last hebben van extreem warme dagen. Door tegels te vervangen voor planten of waterdoorlatende bestrating kan het regenwater in de bodem zakken en wordt het grondwater aangevuld. Hierdoor wordt het bodemleven beter, zorgt dit voor meer biodiversiteit in de tuin en tijdens warme dagen is het koeler in de tuin. Samen kunnen we zorgen voor minder wateroverlast!

  • Groen dak

Leven in een groene omgeving geeft een positief gevoel. Een groen dak heeft vele voordelen én is ook nog eens super duurzaam. Het groen op het dak zorgt namelijk voor meer biodiversiteit, omdat vogels, vlinders en insecten hierop afkomen. Daarnaast wordt regenwater door het groene dak geabsorbeerd en zorgt daarmee ook voor brandwerende laag. Wist u overigens dat een dak met groene plantjes het dak beschermt tegen zon, wind en regen. Het dak kan zo'n 60 jaar of langer meegaan! Sommige gemeentes hebben subsidie beschikbaar gesteld voor het verduurzamen van uw dak. Lees hier alles over de subsidie!

  • Tegel eruit, plant erin

Een tuin zonder tegels neemt veel meer water op en zorgt voor verkoeling in de tuin. Haal dus tegels uit de tuin, zorg dat de grond goed is en zet een aantal planten in de tuin. In de tuin kunt u éénjarige planten, vaste planten een klein vijvertje of een klein boompje plaatsen. Ga dus aan de slag: tegels eruit, planten erin! In ons tuincentrum vindt u verschillende voorbeelden met plantcombinaties voor een duurzame en levende tuin!

Wat te doen bij extreme regen?

Vang het regenwater op met een regenton:

Alles voor een groen gazon: